Hvad er en rodbehandling?

​Hos Tandlægerne i Kystcentret tilbyder vi selvfølgelig akut behandling af din tandpine. En tandpine forårsages ofte af behovet for en rodbehandling, og vi kan hjælpe dig af med din tandpine. Tandpinen kan skyldes betændelse i en eller flere rødder i en tand. Grunden til smerten er oftest, at et hul i tanden er nået helt ind til tandnerven, så bakterier trænger ind og giver betændelse her.

Der kan være flere årsager til at en tand skal rodbehandles. Det kan bl.a. være:

  • Stort cariesangreb (hul i tanden)
  • Dybe revner i tanden. Med eller uden symptomer
  • Knæk af tand eller fyldning (der er tæt på, eller involverer nerven)
  • Stor behandling med fyldning eller krone der kan ødelægge nerven

I nogle tilfælde kan der være voldsomme smerter og hævelse op til en rodbehandling. Andre gange opdages en rodbetændelse ved et rutine-røntgenbillede.

Formålet med en rodbehandling er at rense tandrodens kanaler for nervevæv og bakterier. Derved aftager smerterne, og betændelsestilstanden omkring rodspidsen heler op. Ved selve rodbehandlingen vil vi selvfølgelig lægge lokalbedøvelse, så du ikke mærker noget.

Når en tand er rodbehandlet anbefaler vi oftest at den hurtigst muligt – ofte inden for ca. 6 mdr. forsynes med en krone. Når en tand er rodbehandlet bliver den mere porøs og knækker derfor nemmere. Forsynes den ikke med krone er der risiko for at den på sigt vil revne og i sidste end mistes.

Bestil tid hos din tandlæge

Har du mistanke om, at du skal have foretaget en rodbehandling, kontakt venligst  vores klinik for vejledning og en pris, på telefon: 86 22 06 72. Skriv til os på e-mail: tandkyst@mail.tele.dk hvor du kan spørge til vores priser.

​Klinikkens telefontider

​Mandag

08.00 - 14.00​

Tirsdag

08.00 - 14.00​

Onsdag

08.00 - 15.30​

Torsdag

08.00 - 14.00​

Fredag

08.00 - 13.00

Kompetent tandlægeteam med gode priser

​Leder du efter en dygtig tandlæge i nærheden af Aarhus, hvor høj kvalitet og  service er i fokus? Så kig forbi vores tandklinik på Skæring Strandvej 3 i 8250 Egå.

Personlig rådgivning og service med et smil.

Vi er der for vores patienter - ikke omvendt! Vi ønsker at alle skal have en god oplevelse på klinikken. Derfor tilbyder vi den bedste service så du går glad herfra.

Nemt tilgængelige via bil og bus

​Buslinie nr. 17 holder lige foran klinikken. Der er altid gode parkeringsforhold i umiddelbar nærhed af klinikken - og så er det ganske gratis.

​Book din næste tid online

​- nemt, hurtigt og sikkert.

​Ønsker du mere information om vores behandlinger, er du velkommen til at kontakte os for bestilling af tid.
​Du kan også booke online her på siden.

Tandlægerne Kystcentret​

​Vi har som det lokale tandpleje-team i Egå, ved Skødstrup og Aarhus, mere end 40 års erfaring. Vi har gennem årene hjulpet klinikkens patienter med den nødvendige og bedste behandling inden for moderne tandpleje, og vi er også klar til at hjælpe dig.

Kontakt

Telefontider:

Mandag: 08.00 - 14.00

Tirsdag: 08.00 - 14.00

Onsdag: 08.00 - 15.30

Torsdag: 08.00 - 17.00

Fredag: 08.00 - 13.00

​@ 2019 Tandlægerne Kystcentret